Szőlősgazdák, lélekbúvárok, primadonnák - séta a Naphegyen és a Krisztinavárosban

Saly Noémi krisztinavárosi sétája a Nap-hegytől a Horváth-kertig.

A Krisztina csak látszólag álmos kisváros Budapest közepén. Valójában ez a néhány utca annyi titkot tartogat, mint máshol egész városok. Valaha Buda külvárosa volt, ahol csak két épület állt: egy kápolna és egy kocsma. Aztán az Ördögárok mentén és a szőlőskertek helyén egyre-másra emelkedtek az épületek, az egykori kápolna pedig Buda legszebb temploma lett, amelynek a szentélyét egyszer még odébb is tolták. Mit hozott az Alagút és a Déli vaspálya, hová tűnt egy világszép palota? Miért költöztek ide fontos írók és nagy pszichoanalitikusok, kik ültek a legendás Philadelphia kávéház asztalainál?

Saly Noémi úgy meséli el a Krisztina történetét, ahogy senki más: lebilincselő tudással és olyan fanyar humorral, amire csak azok képesek, akik igazán szeretik az otthonukat.

Képek forrása: Fortepan/Kovács Gyöngyi, Hutai Zsófia, Soós Bertalan

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát „Szőlősgazdák, lélekbúvárok, primadonnák - séta a Naphegyen és a Krisztinavárosban” sétát?  A sétát magánprogramként is megrendelheted ide kattintva.

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta | Kortárs séta Kortárs séta | Budapest Budapest | Magánsétaként is megrendelhető |
Időtartam
120 perc
Indulás
I. kerület, Naphegy tér 8., a Magyar Távirati Iroda székháza előtt (térkép)
Érkezés
I. kerület, Horváth-kert, Nepomuki Szent János szobra (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

április 2, vasárnap
Indulás: 10:00
április 16, vasárnap
Indulás: 10:00
április 22, szombat
Indulás: 16:00
április 23, vasárnap
Indulás: 10:00
április 29, szombat
Indulás: 16:00
május 6, szombat
Indulás: 16:00
május 20, szombat
Indulás: 16:00
május 28, vasárnap
Indulás: 10:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!