Hegyen‐völgyön, Gyermekvasúton

Kamasz kalauzok, különleges mozdonyok és kulisszatitkok a Széchenyi-hegyen.

Egy különleges gyerek szervezet története és hétköznapjai a Budai hegyekben. Ismerd meg a Gyermekvasút különleges világást!

A legendás Gyermekvasút lassan hetven éves múltra tekint vissza, az első vasutas pajtások ma már nagyszülők. Magyarországon sok ezer gyermeknek vált meghatározó élményévé a „Gerő és Rákosi pajtás” ajándékaként épült vasút, ahol egykor a legjobb úttörők kaptak lehetőséget. A 11 kilométeres vonal ma is ott kanyarog a hegyekben több százezer utast szállítva évenként. Vasutas sétánkon vonatozunk, belesünk a kulisszák mögé, megnézzük, hogyan működik ország egyik legnagyobb gyerekszervezete, ahol ma is évente több száz ifjú vasutasnak nyújtanak életreszóló élményt. Bejutunk olyan helyekre is, ahova utasoknak szigorúan tilos a belépés. , Végülmegismerjük a különleges mozdonyokat és vasúti kocsikat is. 

A séta a Gyermekvasút másik végállomásán, Hűvösvölgyben végződik, ahonnan vonattal, vagy 61-es villamossal és fogaskerekű vasúttal lehet visszajutni Széchenyi-hegyre. A belépő ára a Széchenyi-hegy – Hűvösvölgy útvonalat igen, a visszautazást azonban nem foglalja magában.

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát Hegyen-völgyön, Gyermekvasúton sétát?
A sétát magánprogramként is megrendelheted, ennek ára: nettó 158 645 Ft + Áfa.
Időpontegyeztetésért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hosszulepes.org címen.
Hosszúlépés élmény, csak Nektek!

A Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzésként elismeri a sétát, pontértéke 0,5 pont. A kamarai pont igénylését kérjük a helyszínen jelezd! 

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta | Kortárs séta Kortárs séta | Kutyabarát séta Kutyabarát séta | Budapest Budapest | Magánsétaként is megrendelhető | Gyerekeknek ajánlott |
Időtartam
150 perc
Indulás
12. kerület, a Fogaskerekű (60-as villamos) széchenyi-hegyi végállomásánál (térkép)
Érkezés
2. kerület, a Hűvösvölgy vasútállomáson (térkép)
Ár
5 790 Ft

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!