Az orfeum szelleme

A Madách Színház legendái a banántánctól a Macskákig

Az első világháború előtti Budapest egész Európában híres volt mulatóiról, féktelen éjszakai életéről. Az egyik leghíresebb intézmény az Erzsébet körúti Royal Orfeum volt, vagy ahogy ma ismerjük: a Madách Színház

 Itt aztán tényleg nem volt fék a bulivonaton: ha kellett, színpadra betuszkolt elefántokkal fokozták a hangulatot. Az 1920-as évek Budapestjén pedig egyetlen kulturális esemény sem kapott akkora figyelmet, mint Joséphine Baker fellépése a Royal Orfeum színpadán, egy szál tangában, tollakban és banánszoknyában. Az orfeumban benne volt a korabeli város minden zabolátlansága, vaskossága és életigenlése.

Hogyan lett fülledt mulatóból Magyarország kedvenc musical színháza, ahol évente gyerekek és felnőttek tömegei lesznek a műfaj rabjai örökre és menthetetlenül? 
A hosszúlépés.járunk? és a Madách Színház közös bejárásán felfedezzük az épület történetét és a varázslatos, kulisszák mögötti világ titkos zugait. Vajon hány kolléga elhivatott munkája szükséges ahhoz, hogy a nézőtéren csak azt lássuk, hogy elrepül a fejünk felett Mary Poppins, vagy estéről estére lezuhan Az operaház fantomjának kristálycsillára?

Tarts velünk és fedezzük fel egy különleges munkahely csillámporos hétköznapjait!

A helyszín jellegéből adódóan sokat fogunk lépcsőzni, illetve tériszonnyal küzdőknek nem ajánljuk a programot! Kérjük, ezt vegyétek figyelembe jegyvásárláskor!

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát " Az orfeum szelleme" sétát?  A sétát magánprogramként is megrendelheted ide kattintva, ennek ára: 182 900 Ft + ÁFA.

Hosszúlépés élmény, csak Nektek! 

A séta a Madách Színházzal együttműködésben valósul meg.

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Budapest Budapest | Kortárs séta Kortárs séta | Épületbejárás | Magánsétaként is megrendelhető |
Időtartam
120 perc
Indulás
Madách Színház épülete - 1073 Budapest, Erzsébet krt. 31. (térkép)
Érkezés
Madách Színház épülete - 1073 Budapest, Erzsébet krt. 29-33. (térkép)
Ár
6 190 Ft

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!