Szentendre

Budapesttől alig néhány HÉV megállóra található Szentendre. Itt van a főváros mellett, mégis, alig ismerjük. Három új sétánkon felfedezheted a festői Szentendre kevésbé ismert arcait.

Ellenszélben

Ha Szentendre, akkor művészetek! A szocialista évek áporodott levegőjében néhány fiatal egy egyedülálló összművészeti kezdeményezésbe fogott, amely néhány évvel később Vajda Lajos Stúdióként vált ismertté. Sétánkon az ő történetüket követjük végig az első templomdombi kiállításuktól a letartóztatásukig, majd az önálló pincehelyiségük megnyitásáig.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS!

Templomok városa

Fedezd fel Szentendre sokszínűségét a templomtornyokat követve! Megannyi vallás, megannyi kultúrája tárul fel előttünk a város macskakövein lépkedve. Szó lesz a felekezetek összefogásáról, az ide telepedett népcsoportok hagyományairól, a középkori napóráról és a főutca névadójáról is.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS!

Újrakezdők

Gondolkoztál már rajta, hogy feladd a megszokott életedet és munkát válts? Szentendrei sétánkon olyan sikeres embereket mutatunk be, akik nem féltek valóra váltani a vágyaikat. A program során öt különböző életutat ismerünk meg a Pesti Est alapítójával, Lang Andrással!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS!