Pelsőczy Réka

1998 ban végeztem a Színház és filmművészeti Főiskola színész szakán, Zsámbéki Gábor osztályában. Azóta a Katona ( Katona József színház ) tagja vagyok.  2004 óta rendezek rendszeresen, előadásaim a Katonában, a Budaörsi Latinovits színházban, és a Belvárosi színházban láthatóak.  2011- 20ig tanítottam a SZFE-n.  2017-ben megkaptama Jászai -díjat.

Budapesten születtem, 18 éves koromig a Fernciek terén ( akkor még Felszab téren) laktam, azóta Budán élek  a Gellérthegyen. 

Az I. Kerületbe jártam általános iskolába, és gimnáziumba, nagypapám itt lakott. Az I. És az V. kerület mai napig meghatározó helyszínei az életemnek. Itt lakom, ott dolgozom. 

Nagyon erősen kötődöm a városhoz, érdekel az építészet,  a képzőművészet irodalom és a gasztronómia.

A sétavezetés  igazi felemelő kaland az életemben:   a bejárt házak,  a bennük egykor élt emberek történetei, írásai, által valahogy én és a sétálók is el tudjuk helyezni magunkat a történelemben, az országban, a városban ahol élünk. Mintha megnyílna egy időkapu, és egy párhuzamos valóságba tennénk kirándulást, amitől a jelen idő is gazdagabbá, értékesebbé válik.