Merker Dávid

A hosszúlépés.járunk? társalapítója vagyok, 2013 óta szinte minden nap azzal foglalkozom, hogy a legjobb városi programokat mi szervezzük Budapesten.

Már gyerekkoromban fejből tudtam, melyik busszal a város melyik részébe lehet eljutni, később barátaimat néha őrületbe kergettem régi fotók és térképek mutogatásával. Mostanra az lett a hivatásom, ami mindig is a legjobban érdekelt: megmutatni, mennyi felfedeznivaló van Budapesten.

Budapest azért csodálatos hely, mert néhány utcasarkon belül szinte teljesen más világokat találunk benne. A semmihez sem hasonló, melankolikus, néha kicsit derűs, közép-európai hangulata minden nap más és más arcát mutatja a városnak.

A Hosszúlépés sétáin együtt fedezzük fel a saját városunkat, így még inkább magunkénak érezzük és még jobban tudjuk értékelni azt, ami mindig is a miénk volt.

Itt olvashatsz róla többet:

A Napraforgó utcai kísérleti lakótelepről - Válasz Online, 2021. november 7.

A hegyvidéki turulszoborról - hvg.hu, 2021. február 17.

A városi séták helyzetéről - Válasz Online, 2020. december 8.

Spirit FM: https://www.youtube.com/watch?v=1bzRZ4rLrek

Mindenki Akadémiája: https://www.youtube.com/watch?v=7liPDD8qm2c&t=1s

Inforádió Aréna: https://infostart.hu/arena/2022/01/07/koniorczyk-borbala-es-merker-david-varosi-setakat-szervezo-urbanistak

Dobszerda: https://klubradio.hu/adasok/budapest-jarunk-120912

szociológus, a hosszúlépés.járunk? társalapítója

Már gyerekkoromban fejből tudtam, melyik busszal a város melyik részébe lehet eljutni, később barátaimat néha őrületbe kergettem régi fotók és térképek mutogatásával.