Kovács Tamás György

A Fővárosi Önkormányzat munkatársa, tájrendező és kertépítő mérnök, valamint jelenleg a BME urbanista szakmérnöki képzésének hallgatója vagyok. Rendszeresen dolgozom együtt a Pagony Kiadóval városi és közlekedési tematikájú könyvek, játékok kapcsán, hogy Budapest történetei minden korosztályhoz eljussanak. A villamos címmel 2023 tavaszán jelent meg gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvem a kiadó gondozásában.

Nagymamám sokszor bevitt egy házba, ahol lehetett látni a régi városfalat. Szerintem ott kezdődött, és később városi sétákkal folytatódott. Izgalmas és néha szokatlan témák, rejtett értékek és ismeretlen történetek. Egy jól sikerült séta szemléletet is formál, túlmutatva saját, időben és térben is szűkre szabott keretein. Megmutatja, hogy hogyan lehet magunktól észrevenni a város gazdagságát, hogyan lehet felemelt fejjel sétálni, és élvezni Budapestet.
2013 óta több, mint 30 féle különböző sétát vezettem, óvatos becslés szerint is összesen 450 alkalommal. Instagramon képes naplóként gyűjtöm az izgalmas helyeket, ahol jártam, és szabad volt fényképezni.