A Hosszúlépés Budapestenről írták

Izgalmas vállalkozás, duplán ajánlott és új műfajt teremt - de azért zsebre nehéz tenni. A Hosszúlépés Budapesten kritikái.

Kritikák a Hosszúlépés Budapestenről

„A legjobb dolog elveszni a városban. Ne ragaszkodjunk semmihez, találjuk meg a saját sétánkat, alkossuk meg a saját Budapestünket.” A Hosszúlépés Budapesten mindehhez jó kezdőlökést ad, felébreszti a vágyat bennünk, hogy urbanisták vagy helytörténészek legyünk, és megtudjuk, kik koptatták a mi utcánk kövét.

A legjobb dolog elveszni a városban, és megalkotni a saját Budapestünket Fehér János, Telex  

Ez a könyv valóban arról szól, hogy mindenki a saját Budapestjét fedezze fel.

Teremtsd meg a saját Budapest-élményedet! Simon Eszter, Könyves Magazin

Nos, ha valami, akkor a 21. század kiadó gondozásában megjelent Hosszúlépés Budapesten egész biztosan emlékezteti majd a régi, az új és az eljövendő városlakókat is arra, hogy nem akárhol élnek/készülnek élni.

Pest megér egy könyvet Kormos Lili, Jelen

A legtöbb történet ismert, de unalmas részlet még csak mutatóban sem jött szembe, a stílus eleven, a sok-sok idézet mind szervesen és jól illeszkedik a szerzők mondataihoz. A stílus elevenségét a szerzők hősei biztosítják. Alpár Ignác, Lajta Béla, Kozma Lajos, Fischer József és házastársa, Pécsi Eszter szemükben trendkiteljesítő, vagy éppen trendfordító hősök. (...) A szerzők új műfajt honosítottak meg a budapesti helytörténetben. Biztos van még a tarsolyukban néhány tucat történet. Kíváncsian várjuk.

Vademecum Hírlevél Török András

A Hosszúlépés Budapesten izgalmas vállalkozás: akár csak a városi séták, úgy a könyv is arra hív, hogy nézzünk szét a környezetünkben, kerekedjünk fel, s ha úgy tetszik, legyünk turisták a saját városunkban. Lássuk meg mindazokat a történeteket és sorsokat, amelyek mellett a hétköznapokban gyakran elrohanunk.

Történetek utcákról, terekről, emberekről Csepregi Evelyn, Népszava 

 Az olvasását duplán ajánljuk: egyszer otthon, bekuckózva egy jó meleg takaró alá, forró itallal és hangulatvilágítással, megidézve a múltat, egyszer pedig a hónunk alá kapva, végigjárva az egyes történetek helyszíneit, felütve mindig az aktuálisan kapcsolódó oldalaknál, fejezeteknél.

Elképesztő történeteket tártak fel, a budapesti városnézőket be is avatják Reiber Gabriella, Dívány

Végre megszületett egy izgalmas és tartalmas könyv azok számára is, akiknek nem elég, ha lesütött szemmel járkálva csak az utcaszintet ismerik meg Budapesten. (...) A cél nem az volt, hogy számokkal és adatokkal teletömött bédekkert nyomjanak az olvasó kezébe, a Hosszúlépés Budapesten nem útikönyv, hanem a város lelkét, jól és kevésbé jól őrzött titkait bemutató történetgyűjtemény.

Nem bédekker, Budapest lelkét segít megérteni HVG hetilap

Hallgass bele - beszélgetések a Hosszúlépés Budapestenről