Könyvek

Könyveink az otthonosságról szólnak. Azt a Budapestet mutatjuk meg, ahol otthon érezzük magunkat, amelyik minden nap újabb és újabb arcát fedi fel előttünk. A hosszúlépés.járunk? sétáin közel egy évtizede mutatjuk meg a város titkait és történeteit. Vannak azonban olyan témák, amelyeket nem lehet a szabad ég alatt átadni. Ezekről szólnak könyveink, a 2021-ben megjelent Hosszúlépés Budapesten és a 2022 októberében érkező Hosszúlépés a körúton túl.

Könyveinknek más a hossza és a ritmusa, mint a sétáinknak. Tovább tartanak, mint egy kétórás program a városban, mélyebbre is ásnak és garantáltan kiszakítanak a hétköznapok rohanásából. Mindkét könyvünk négy útvonal mentén járja be Budapest számunkra legizgalmasabb városrészeit, olyan arcát mutatva be a városunknak, amelyet korábban nem ismertünk. Ezen az oldalon belelapozhatsz könyveinkbe, meg is rendelheted azokat akár magadnak, akár ajándékba olyanoknak, akik igazán fontosak számodra.

Járunk?

Hosszúlépés Budapesten - az első könyv

A Hosszúlépés Budapesten négy budapesti séta számtalan izgalmas történettel a hosszúlépés.járunk? alapítóitól, Koniorczyk Boritól és Merker Dávidtól, fotelkalandoroknak és városi felfedezőknek.

Hosszúlépés a körúton túl - itt az új könyv!

Újpest, a vasból-koromból épült iparváros, az 1944-es szürreális karácsony Budán, a város örökös peremének számító Józsefváros szobakonyhás világa és az egykor hatalmas Weiss-birodalom: érkezik a Hosszúlépés a körúton túl.

Olvass bele! - Hosszúlépés Budapesten

Olvass bele  az első könyvünkbe - a Hosszúlépés Budapesten kötetünkbe -, amelyben életre kelnek a hosszúlépés.járunk? sétai.

Olvass bele! - Hosszúlépés a körúton túl

Olvass bele Hosszúlépés a körúton túl kötetünkbe, melyet archív fotók és plakátok mellett Soós Bertalan képeivel illusztráltunk!

A Hosszúlépés Budapestenről írták

Izgalmas vállalkozás, duplán ajánlott és új műfajt teremt - de azért zsebre nehéz tenni. A Hosszúlépés Budapesten kritikái.

A Hosszúlépés a körúton túlról írták

Kietlen helyszínekbe lehel újra életet, összekapcsolja a jelent a múlttal, gyönyörű képekkel - de először otthon érdemes olvasni. A Hosszúlépés a körúton túl kritikái.

A szerzőkről

Koniorczyk Borbála és Merker Dávid, a hosszúlépés.járunk? társalapítói.