SÉTA LEÍRÁSA

A sétán bejárjuk a valahai erőd épületét és elmeséljük a legendák és tévhitek mögött húzódó történetét. A szabadságharcban elpusztul csillagvizsgáló romjaira épített Habsburg fellegvár, a városra néző ágyúival mindig is gyanús volt a pest-budai polgárok szemében, akik az elnyomás egyik szimbólumát látták benne. De vajon hogyan éltek az itt állomásozó katonák és milyen hajmeresztő tervek születtek a millennium környékén a hegycsúcs beépítéséről? Nemzeti Panteont látnánk itt szívesebben, óriási piramist vagy épp világító szobrokat, esetleg, mint Jókai Mór, egy kellemes pálmaligetet?

A második világháború ostroma során keletkezett, és máig látható sérülések, a grandiózus Felszabadulási emlékmű avatása már egy vérzivatarosabb korszakról mesélnek, amit a Kádár korszak langyosabb, legvidámabb barakként is emlegetett évtizedei váltottak fel: beat koncertek és a fellendülő turizmus helyszíne lett a Citadella.

Fedezzük fel együtt a szimbólumokat övező legendákat és ellenmondásokat Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, ahol egyszerre látható a mai napig több, mint másfél évszázad történelme.

A Citadella egyes részein nem egyenletes a talaj, ezért kérünk, kényelmes cipőben érkezz. A sétán a lezárt területekre bemenni tilos!

Borítókép: Bartha Dorka

Válassz időpontot

SÉTA RÉSZLETEI

Kategóriák
Építészeti értékeink | Történelmi séta
Időtartam
120 perc
Indulás
Gellért-hegy, Szabadság-szobor talapzata előtt (térkép)
Érkezés
Gellért-hegy, Szabadság-szobor talapzata előtt (térkép)
Ár
3 300,- Ft (bruttó)

KIVEL JÁRUNK?

Le ne maradj! Válassz időpontot!

ápr.01. szombat
ind: 10:00 Már csak 5 hely van
Jelentkezés
ápr.22. szombat
ind: 10:00
Jelentkezés

Nem találtál megfelelő időpontot?

Iratkozz fel várólistánkra

Új időpont meghirdetésekor emailben értesítünk, így elsőként jelentkezhetsz.

Ajánlat

Ajándékozz városélményt!

Válaszd rugalmasan beváltható sétajegyünket, amellyel másfél éven belül te, vagy akinek ajándékba szánod, bármely sétánkra jelentkezhettek.

Sétajegy vásárlása