Magazin

A Láthatatlan szépség című séta az általános tévhiteket és tabukat dolgozza fel a látássérültek történetétől kezdve egészen a vakok hétköznapi életét érintő kérdésekig.

Gondolkodtál már azon, hogy a budapesti hidak miért is ott vannak ahol? Egyáltalán hogyan lehetséges az, hogy ezek a monstrumok felépültek? Nem? Hát akkor el kell menned a Pillérek és pilonok sétára, mert egészen más szemmel fogsz legközelebb kiülni a Szabihídra.

Az V. kerület igazi krimitörténeteket rejt magában: a dualizmus korából ránk maradt bűnesetek némelyike egy horrorsztorit is felülmúl. A főváros kacskaringós, eldugott utcái és régi épületei a bűnözés, a gyilkosságok, a feketekereskedelem és a prostitúció színterei voltak már 150 évvel ezelőtt is.

A Hosszúlépés blog elindulásával régi álmunk válik valóra. Nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy ennyien követtek minket Facebookon és Instagramon, hogy ilyen sokat olvassátok a hírleveleinket. A Hosszúlépés blog társa, kiegészítője lesz ezeknek az oldalaknak, olyan történeteket osztunk meg itt veletek, amik eddig -megfelelő felület híján- a fiókban kötöttek ki, és legfeljebb mit örültünk nekik.

Az év egyik legjobban várt eseménye az éjszaka, amikor minden a kultúráról szól. Bár idén a múzeumok zárva tartanak, mi megrendezzük a Séták Éjszakáját! Június 27-én szombaton késő délutántól éjfélnél is tovább járunk Budapest utcáin.

Újra itt a Séták Éjszakája - egy este, amikor minden a kultúráról szól! Mindent felülmúlóan csodálatos program volt az első, ezért július 25-én, szombaton újra megrendezzük azt.