Tabi Norbert

történész, politológus

Budapest az otthonom. Az is marad, a fényes és az árnyas oldalaival, történeteivel együtt.

Történész alap- és mesterszakos tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, mellette a Corvinus politikatudomány mesterképzésén szereztem diplomát. 2017 óta az ELTE Történelemtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza vagyok. Kutatási területem a Rákosi- és a Kádár-rendszer története. Szűkebben véve sport- és futballtörténettel foglalkozom, ezen keresztül igyekszem bemutatni a szocializmus időszakának társadalmi és politikai viszonyait.

A történész létet hivatásnak tekintem. A szocializmus bő 40 évének rezdülései ma is ott vannak a zsigereinkben: ha megértjük ezt a világot, közelebb jutunk a mostani életünk, közös és egyéni ügyeink, nyűgjeink, mindennapjaink megértéséhez is. Szeretek emberek előtt beszélni, mesélni, szeretem látni az érdeklődő tekinteteket.

Mondanám, hogy a hobbim a futball, de ez igazából sokkal több annál, szenvedély. Játszani, nézni, de főleg ott lenni a lelátón és szurkolni: életérzés. Szerencsésnek tartom magam, hogy ezzel a gyönyörű sportággal a szakmai kutatásaim során is foglalkozhatok.

Ezeken a programokon találkozhatsz velem

Őfelsége bankára voltam

Most újra bejárható a Hazai Banknak épült, később bő fél évszázadig a Brit Nagykövetségnek helyet adó belvárosi palota.