Sánta Zsófia

Idegenvezető

A kínaiak világa, legyen szó akár kultúráról, szokásokról, gondolkodásmódról, mindig fed fel újdonságokat, furcsaságokat, még nekem is, aki két évet Kínában töltöttem és kínaiakkal dolgoztam több éven keresztül. A velem sétálók nemcsak az autentikus fogásokból kaphatnak ízelítőt, hanem ezekből a furcsaságokból is.

Az első alkalommal Tianjinben, majd Shanghaiban töltöttem el egy évet, így volt alkalmam megismerni két teljesen különböző régió kultúráját, szokásait és gasztronómiáját. Kína elég megosztó hely, van, aki imádja, van, aki pont ellenkezőleg. Nekem jó is volt meg rossz is, de arra a kérdésre, hogy milyen volt Kínában élni, mindig az az első válaszom, hogy hát a kaja nagyon jó volt, és valóban, közel sem olyan, mint amit itthon lehet kapni.

Az egyetem után a munkámnak köszönhetően nem szakadt meg a kapcsolatom Kínával. Többször utaztam vissza üzleti útra, és itthon, Magyarországra beköltöző kínaiaknak segítettem a boldogulásban. Idén nyáron egy régi vágyam valósult meg, elvégeztem egy idegenvezető képzést, és végre elmondhatom magamról, hogy a hobbim lett a munkám.

Emiatt is tartom nagyon szerencsésnek, hogy mint friss idegenvezető – aki már évek óta csodálója Budapestnek és a távoli Kínának, s gasztronómiájának –, továbbvihetem ezt az érdekességekben gazdag sétát.

Ezeken a programokon találkozhatsz velem