Pelsőczy Réka

A Katona József színház színművésze

Mindig nagyon szerettem a házakat, a villákat. A házak története, emberek és családok története is. Nekem mindig ez a legizgalmasabb.

1973-ban születtem Budapesten.

Gyerekkoromban Pesten éltem, a Felszabadulás téren, a Ferenciek terén, most Pesten dolgozom, a Katona József Színházban és a Színház és Filmművészeti Egyetemen, de Budán lakom a Gellérthegyen. Ebben a lakásban élt anyukám kislánykorában, nagyapám halála után költöztünk ide, fiammal és akkori férjemmel. Most egyedül élek itt. A lakás és a kert nagyon sokat változott az elmúlt 25 év során. 

Tavasz óta dolgozunk együtt a Hosszúlépéssel, és úgy tűnik, nem fogyunk ki az ötletekből. A közösen létrehozott műfajunk, a sétaszínház sok szempontból felszabadító a számomra. A sétából fakadó egyszerűség, a technika hiánya szabadságot is jelent: csak én vagyok, és a felolvasott történetek.

Mindig nagyon szerettem a házakat, a villákat. A házak története, emberek és családok története is. Nekem mindig ez a legizgalmasabb. Nyilván szakmai ártalom, az irodalmon, az építészeten és egy sétán keresztül közelebb kerülni egy emberhez, egy élethez: nekem erről szól a Modern érzések és jómódú liliputik.

A Fahrenheit2020 egy olyan kísérleti produkció, ahol egy “hagyományos” színházi előadáshoz képest jobban megismerhetjük a színészek, hiszen a szívükhöz közel álló művekből olvashatnak fel, egy egészen különleges helyszínen. Nincs két egyforma előadás!