Kovács Ágota

A MOME Brand Iroda munkatársa

Az építészet mindig is kíváncsisággal töltött el, Budapest utcáin pedig egyszerűen lehetetlen anélkül sétálni, hogy rá ne csodálkoznánk épületekre, homlokzatokra, sarokházakra, hidakra.

Talán 150 évente csak egyszer történik ekkora változás Zugligeten, mint az elmúlt 4-5 évben, és nem mindenki mondhatja el magáról, hogy részese lehetett egy ilyen horderejű átalakulásnak, felújításnak, campusfejlesztésnek. Szerencsésnek érzem magam, hogy folyamatában is láthattam, hogyan újul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.


A MOME Brand Iroda munkatársaként én már minden nap a Zugligeti campusra járhatok be dolgozni, és egy-egy vezetett séta alkalmával nektek is meg szeretném mutatni, hogy milyen lehetőségek is rejlenek egy 21. századi modern egyetem kínálati palettáján, hogy mit is tudnak az épületek, a műhelyek, a stúdiók, a terek és a bravúros megoldások értékként hozzáadni az oktatói munkához, nem is beszélve egy olyan gyönyörű és építészetileg is változatos környezethez, mint amilyenben a campusunk áll.


Az építészet mindig is kíváncsisággal töltött el, Budapest utcáin pedig egyszerűen lehetetlen anélkül sétálni, hogy rá ne csodálkoznánk épületekre, homlokzatokra, sarokházakra, hidakra. Csodálkozzunk most együtt a MOME szocreál-, klasszicista- vagy éppen üvegépületeinek látványán, térképezzük fel közösen a belső tereket, kukkantsunk be a műhelyekbe és sétáljuk a közparkként működő zöldövezetben.

Ezeken a programokon találkozhatsz velem

Egyetem az erdő szélén

A MOME világszínvonalú campusa Budán, ami akár Kaliforniában is lehetne - mégis benne van Budapest története.