Komoróczki Máté

történész

Budapest: Pazar látvány, nagy múltú épületek, ligetek és parkok, személyek, sorsok, nyüzsgés és a háttérben megbújó történetek. Kell ennél több?

A fentiek alapján azt kérdezhetnénk, mi maga a történelem? Tényszerű adatok vagy megannyi száraz évszám? Mi van akkor, ha azt mondjuk mindez az összefüggések komoly láncolata?

Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem. Történészként és tárlatvezetőként mindig is úgy éreztem, hogy a dolgok mögé kell látni, megélni és tapasztalni. A hétköznapi rohanásban talán észre sem vesszük milyen eltitkolt csodák vannak ebben a világvárosban. Budapest nemcsak egy vibráló metropolisz, hanem nemzetünk, történelmünk és kultúránk egyik „fellegvára”, melynek kincsei elmesélésre várnak. Egy utazásra invitálok minden érdeklődőt. Hiszen a történelem mi más is lehetne, ha nem egy vígjáték, esetleg akció, romantika vagy éppen dráma?

Ezeken a programokon találkozhatsz velem

Bűnös város

Sétánk nem csak gyilkosokról és kurtizánokról szól, hanem legalább ennyire az erkölcsről, bűnfelfogásról, egy elejtett tárca csendes zsebre dugásáról.