Kapovits Réka

építészmérnök

A városi séta műfaja régóta tetszik, ezért megkerestem a Hosszúlépés csapatát a Pasarét Bauhaus titkait bemutató sétám ötletével.

Művészettörténeti előtanulmányaim után a Budapesti Műegyetemen szereztem építészmérnöki diplomámat, azóta önállóan dolgozom. Az építészeti tervezés mellett mindig is érdekelt a helytörténet – munkáim során, ha lehet mindig utánajárok az eredeti tervrajzoknak, és mindig örülök, ha találkozom egy-egy idős emberrel, aki mesél a régmúltról.

A 30-as évek modern világa áll hozzám legközelebb, ezt Breuer Marcel építész, formatervező írásainak, Magyarországon alig ismert magánházainak köszönhetem. Budáról, ahol születtem és ahol azóta is élek, a két világháború közötti időszakból van anyag bőven. Nincs olyan nap, hogy ne sétálnék el egy ilyen magánház vagy középület előtt, ráadásul én is egy Hajós Alfréd házban lakom, ahova mindig jó érzés hazaérkezni.

Az elmúlt évek során a divatossá vált kulturális program, a városi séta műfaja régóta tetszik, ezért megkerestem a Hosszúlépés csapatát a Pasarét Bauhaus titkait bemutató sétám ötletével.

Remélem és bízom benne, hogy a mai kortárs építészet számára is tanulságos időszak modern épületei között mindenki jól fogja érezni magát, megérti az olykor meghökkentően egyszerű, tiszta, de harmonikus tömegformákat és a mögöttük rejlő tartalmat.

Ezeken a programokon találkozhatsz velem