Bárdossy Krisztina

építészmérnök

„ A kultúra egésze érzékenyen reagál a társadalmi változásokra, és az építészet, mely a szó legszorosabb értelmében a szemünk elé tárja anyaggá és látvánnyá sűrített mindenkor jellemünket, minden műszernél pontosabban mutatja be a háttérben zajló folyamatok természetét és jelöli irányukat.” /Moravánszky Ákos: Versengő látomások/

Minden épület, utca magán viseli a történelem, korok, személyes történetek nyomait. Nekem borzasztó igalmas, amikor ezek feltárulkoznak előttünk, és megértjük a nagy összefüggéseket, vagy pont apró kis események miatt érzem közelebb magamhoz az adott témát. Sétálni amúgy is nagyon jó, egyedül is, kettesben is, csoportban is, mert általa tapasztaljuk meg a várost, és egy sétán keresztül tud leginkább hatni ránk. Budapesten sétálni meg különösen szeretek. A városi séták szerintem azért nagyon jók, mert segítenek új szemmel ránézni a már ismertnek hitt helyszínekre, mélyebben megérteni saját környezetünket és egyáltalán kiváncsivá tenni, hol is élünk, mi vesz minket körbe nap, mint nap. Igyekszem ebből átadni azoknak, akikkel együtt sétálunk.

Építészmérnökként végeztem 2016-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen, jelenleg is a séták vezetése mellett egy építészirodában dolgozom. Angolul és franciául beszélek.

Ezeken a programokon találkozhatsz velem

A Bauhaus falu

Séta egy különleges hangulatú városnegyedben: Újlipótváros lelkét az épületeken keresztül mutatjuk be.